fbpx
Футбольний клуб "Нива" Вінниця
29 Квітня, 2021, 16:34

Браславський: “У Ниві зараз є стабільність і максимальні задачі”

ПФЛ і Sport Arena називають найкращого гравця 19-го туру Другої ліги

Браславський: У вінницької Ниві зараз є стабільність і максимальні задачі

Фото – pfl.ua

Ярослав Кроха

Вийти на заміну, забити й віддати гольову передачу? Та будь ласка! Рідкісний випадок – герой туру одночасно й найкращий джокер тижня!

Герой 19-го туру у Другій лізі Ярослав Браславський поділився враженнями від перемоги над Чайкою (3:1), а також розповів про очікування від гри з Поділлям.

– Звісно, завжди приємно перемагати у такій почесній номінації, – сказав нападник Sport Arena. – Проте, перемога команди для мене більш цінна. Щасливий, що своєї грою зміг допомогти Ниві здобути три залікових пункти.

– Наскільки розгромна перемога над Ужгородом допомогла вашій команді у психологічному плані?

– Такі перемоги додають впевненості у власних силах. Розуміємо, що рухаємося у правильному напрямку, і це не може не тішити. Перемоги над лідером завжди є цінними. Думаю, що всі зрозуміли, що з Нивою потрібно рахуватися.

– Перший тайм проти Чайки ви спостерігали з лави запасних? Що не вдалося команді у першій половині гри?

– Думаю, у першому таймі не вистачало швидкості, грали занадто академічно. Не могли якісно контролювати м’яч, тому суперник з легкістю руйнував нашу гру.

– На чому акцентував увагу тренерський штаб у перерві, і які у вас були завдання на цю гру, коли виходили на заміну?

– У перерві тренерський штаб попросив збільшити командний рух  та покращити якість передач. Необхідно було збільшити тиск на захист суперника, пресингувати та якомога більше бити по воротах, щоб тримати воротаря Чайки у напрузі.

– Те, що команді вдалося дуже швидко відігратися після пропущеного м’яча позитивно вплинуло на підсумковий результат?

– Так і є. Після пропущеного м’яча не панікували, а, навпаки, збільшили тиск на суперника і змогли дуже швидко відігратися. Далі вже гралося простіше, адже зрозуміли, що можемо здобути три залікові пункти.

– На 90-й хвилині ви виграли верхову боротьбу, скинули на Маляренка, який ножицями відправив м’яча у сітку. Отримали естетичне задоволення від забитого м’яча?

– Естетичне задоволення прийшло, коли переглядав запис моменту, а в грі було почуття радості та полегшення від того, що ми все ж таки дотиснули суперника. Такі забиті м’ячі прикрашають наш чемпіонат.

– На 90+3 хвилині ви отримали передачу від Кучера і влучили у кут воріт. Наскільки цей забитий м’яч особисто для вас був важливий?

– У психологічному плані дуже важливо було забити, щоб відчути впевненість у власних силах. Востаннє забивав у березні Карпатам, тому цей забитий м’яч є цінним для мене.

– Ви забили у цьому сезоні всього чотири м’ячі. Напевно, розраховували на краще?

– Розраховував на краще, але це додатковий привід працювати над собою. Зроблю усе від себе залежне, щоб покращити свою статистику і у кожному матчі приносити користь команді.

– Взагалі, як оціните виступи команди навесні? Зміни позитивно позначилися на Ниві?

– Думаю, що всі помітили, що Нива навесні – це зовсім інша команда. Ставимо перед собою максимальні завдання і намагаємося перемагати у кожному матчі. Дійсно, у клубі все змінилося на краще, з’явилася стабільність та впевненість.

– У наступному турі зіграєте проти Поділля. Які очікування від матчу з черговим лідером?

– З нетерпінням очікуємо на гру. Приємно буде зіграти з одним із лідерів групи. Статус дербі додає цьому матчу додаткового інтересу. Намагатимемося зіграти у свій футбол і порадувати вболівальників.

Герой 19-го туру Другої ліги. Ілюстрація pfl.ua

Бліц

  • Народився в селі Журавне (Вінницька область).
  • Вихованець футбольної школи Ниви.
  • Перший тренер – Леонід Сергійович Мельник
  • Улюблена команда – Ліверпуль
  • Улюблений гравець – раніше це був Тьєррі Анрі, на даний момент улюбленого футболіста немає.
  • Мета у футболі? Прагну щоб Нива зіграла в Favbet Лізі
Прес-центр:

Питання до керівництва клубу